tiistai 27. syyskuuta 2016

Ylipirteä tunika

Hankin ajat sitten yhden Tokmannin sulkiessa pussilakanan 4€ huimaan hintaan, tietämättä mitä sen kanssa tulee koskaan tehtyä. Sänkyyn sitä en ollut laittamassa. Ois varmaan kyllä stimuloinut ainakin tarpeeksi sekopäisiä unia jos ei muuta  :)

Tein siitä sitten tunikan. Itseasiassa tein pitkähihaisenkin  mallin samalla kertaa, mutta se odottaa vielä vetoketjuaan paikalleen.

Pään- ja kädenteillä on samasta kankaasta tehtyä omatekoista vinonauhaa, josta minulla ei  nyt ihan hirmuisesti ole ollut vielä kokemusta, mutta onhan sitä valmiina tullut jonkin verran käytettyä. Onnistuin tekemään vaatteesta jopa kohtuullisen istuvan vaikka jouduinkin poistamaan kaikki muotolaskokset etupuolelta saadakseni kuvion pysymään rikkomattomana.

Tällasta siis vielä viimeisinä aurinkoisina päivinä!

Aika hyvin katoaa selän  muotolaskokset kankaassa!


sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Palmikkoa paidan täydeltä

Aloitin jo keväällä neulomaan pitkää palmikkoneuletta, mutta työ jäi kesken jäätyään hiihtolomalla siskon luo toiselle puolelle Suomea. Koska oli muutakin työn alla niin ei haitannut saada tämä takaisin vasta heinäkuussa. Nyt sain sen vihdoin valmiiksi ja kuvattuakin.

Ehdinpä siitä tehdä jo välipostaustakin joskus: Purkauksia

Lankana Novitan  7 Veljestä sinappi,  75%villa, 25% polyamidi. Nykyään kyseistä värisävyä ei enää valmisteta  :(




Etupuolen palmikkokuviosta tämä koko ajatus lähti. Selkään piti yhdistellä omanlaisensa kuvio, ja koska suoran sileän neulominen sivuissa olisi ollut aivan liian tylsää, poimin sinnekin pitsikuviot jostain ohjeesta.






















Nämä palmikkomallit olivat aika helppoja kaikki, ne oppi nopeasti ulkoa, ja työ eteni kyllä joutuisasti Netflixin ääressä. Ongelmia tuottivat hihat, joita purin ja neuloin, purin ja neuloin. (Purkasin, en  pureskellut :) )


Kaulus oli helppo kunhan keksin mitä haluan. Olisin halunnut jotain yksilöllisempää, mutten saanut mitään näyttämään järkevältä. Neljäs kaulusmalli sitten sai  jäädä, ja jätän tämän nyt tähän.


lauantai 17. syyskuuta 2016

Tossukoita taas

On tehty sitä sun tätä, mutten ole saanut mitään kuvailtua. Tässä  joku lyhyt välipostaus vauvantossuista joita oon tehnyt kesän lopulla. Ohjeen pohjana Novitan joku oma ohje, mikä löytyy niiden sivuiltakin, vähän muokkailtuna ja huonon muistin varassa oteutettuna. Tossuja on tehtynä muutama pari lisää samalla mallilla.

 Lankana ollut Novitan Niitty, 70% akryyli/ 30% polyamidi.
Nuo valkoiset on sitten tehty ihan omana sovelluksena, lanka ehkä BabyWool, tai sitten joku ihan muu kaapista löytynyt kerä.


Helga halusi välttämättä mukaan, ehkä odotti saavansa noista uusia leluja.


 

Template by Blogger Candy