keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Piirtelyä

Tämän päivän hommana koulussa oli piirrellä ihmisiä, mittasuhteita, ja erilaisia kangaspintoja eri tekniikoin. Kuvissa on käytetty lyijäriä, tusseja, puuvärejä ja peitevärejä. Osa sekaisinkin keskenään. Tätäpä tein viime vuonna myös, ei sinällään mitään uutta vanhan aurongon alla.

Vaatteet ei edusta mun omaa makua, mut jotain piti keksiä. Tätäkin pitäis harjoitella paljon ja vähän lisää että sujuis oikeesti kunnolla. Mun kohdalla se vaan on mennyt niin etten tule työkseni suunnittelemaan yhtään mitään vaan suuntaan toteuttamisen puolelle, joten näillä pärjätään. Meinasin piirrellä jo Spidermaneja, kun siitä ois saanut metkoja asentokuvia. Ehkä vielä...?




maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kai osaan jo jotain!


Ompelun osalta tein tämän hameen yhdessä koulupäivässä, ja aikaakin jäi taukoineen kaikkineen. Yritin alkuun saada päällitikkauksia toimimaan 30-vahvuisella langalla, ja toimikin hyvin ensimmäiset 4 pitkää takasaumaa. Sen jälkeen tyssäsi totaalisesti ommpelukoneen kanssa, joten päädyin purkamaan ja vaihtamaan 80-vahvuisen langan. Käyhän sekin, vaikkei kovin paljoa tuolta paistakaan. Normaali ompelulanka tällaisessa on siis 100-vahvuista, eli aika ohutta.

Brodeerauskuviot on myös tehty itse ihan omin pienin kätösin/ brodeerauskoneella kankaalle ennen ompelua. Kankaaksi valikoitui loppujen lopuksi kevyt stretchfarkku, koska päätin ottaa valmiin hameen työkäyttöön ompelijan hommiin.

Hameen istuvuus on aivan ideaalinen. Joka paikasta juuri niin kun pitääkin, tai ainakin niin kuin sen haluan olevan. Kyllä tämä siis näyttää sujuvan, vaikka välillä tuntuu ettei mitään saa aikaan kaikenlaisen nypertämisen ohessa.

Ps. Kuvat saa isommaksi klikkaamalla...



























sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Arkimekko kääpiökokoiselle

Talvilomalla ompelin myös toiselle siskontyölle simppelin arkimekon. Tuossa ei kauaa nokka tuhissut kun sai vanhasta mekosta vähän kaavamallia ja ompeli palat yhteen. Joustava puuvillatrikoo muotoutuu sitten sen mukaan ku tarvii, ainakin toivottavasti :)





sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Talvilomahommaa

Koska sitä on ommeltu ja neulottu koko talven ajan tähänkin saakka, niin ei sitä nyt lomallakaan kannata täysin jättää väliin. Maaseudun rauhassa sitä ehti ommella siskontytölle puseron. Siskoni oli löytänyt hauskoja kankaita, joten mun ei tarvinnut vaivata niidenkään takia päätäni. Helppoa.

Oli muuten ensimmäinen kerta mulle kun tein oikeasti lastenvaatteita. Koulutyönä tein kyllä ennen joulua 110cm pojalle housut peruskaavalla, mutta ne eivät menneet kellekään tietylle ihmiselle, vaan päätyivät käsittääkseni myyntiin koulun myymälään. Tästä se nyt sitten ilmeisesti alkaa, pitänee alkaa lahjoa kaikkia tuttujen lapsia, kun tykkään mieluummin antaa jotain omatekoista kuin minulle turhaa ostoroinaa.


 

Template by Blogger Candy