maanantai 30. marraskuuta 2015

Vihreät neulepaidat

Tein joskus kaksi neulepaitaa samasta langasta, koska lankaa riitti. Siitä on jo vähintään 6  vuotta, ehkä jo 8. Kesällä totesin etten oikeastaan käytä niitä muutamien epäkohtien vuoksi (kuten etteivät olleet mukavan tuntuisia päällä), ja purin ne molemmat takaisin langaksi odottamaan niiden seuraavaa elämää.

Tässä nyt kuvat toisen paidan etupuolesta ja toisen selkäpuolesta. Nuo virkatut hihansuut taidan tehdä kyllä uuteenkin versioon. Ei siis mennyt tämäkään ihan hukkaan, tuli kokeiltua kaikenlaista mitä en halua jatkossa enää toteuttaa, ja löytyi yksi hyväkin idea.

Novita Saana, 100% villa, väri 810.

perjantai 27. marraskuuta 2015

Kankaanpainantaa

Keväällä tuli harjoiteltua kankaanpainantaa tuputtamalla (ehkä ainut "tuputtaminen" mitä suosittelen kenellekään) ja seulalla, sekä värinpoistoa.

Paitoja tuli tehtyä miltei sarjatyönä, mukuloita kun on tuossa tutuilla kasvamassa aika paljon ja niitä pääsi samalla lahjomaan. Kokoja taisi olla 104-116cm väliltä vaihtelevasti, eikä kuvassa ole kuin muutama.

Koukeroiset kissakuvat olen suunnitellut oman kissamme valokuvasta, hevonen ja pikkukissat nyt meni vapaalla kädellä sapluunalle. Koukerokissaa olen käyttänyt jo parissa kangaskassissakin, ja sitä varmaankin tulen jatkossakin hyödyntämään heti kun hyvä tilanne siihen löytyy.  Kuvan värinpoistokuvio tuli vähän vahingossa isoimman kissan lonkkakuviosta, kun sapluunasta jäi käsiin sopiva irtopala. Eli todella vakavaa suunnittelua tässäkin on taas tarvittu. Ja sinisestä muutos vaaleanpunaiseen ei ollut kaikkein odotettavin tulos, mutta sillä mennään mitä sattuu tulemaan. Tähän asti se on riittänyt vallan mainosti.



torstai 26. marraskuuta 2015

Alkusanat

Tarkoituksenani on laittaa yhteen paikkaan esille mitä olen saanut elämässäni aikaan. En ihan kaikkea, mutta jonkinmoista kädentaitojen esittelyähän tässä pitäisi alkaa harrastaa.

Näillä käsillä on tehty yhtä sun toista, koulutusta löytyy alunperin vuosien takaa puuveneiden parista, ja nyt opiskelen vaatetusalaa. Muut tekoset menee sitten ihan omalla kokeilulla ja harkitsemattomuudella. 

Kuva loppukesän viikonloppujen puuhailuista; riippumattoilua lähirannalla.

Tervetuloa, blogini lukeminen ja seuraaminen omalla vastuulla!


 

Template by Blogger Candy